Frequently asked Kluunquestions

1. Waar wordt het Staatsloterij NK Klunen gehouden?
Het Staatsloterij NK Klunen 2024 vindt plaats in Sneek. Het parcours start ter hoogte van de Geeuwkade ter hoogte van nummer 45 en eindigt bij de Watergrachtspoort, net over de Wonderbrug.

2. Waar start het Staatsloterij NK Klunen?
De start bevindt zich ter hoogte van Geeuwkade 45, Sneek.

3. Wanneer mag ik meedoen aan het Staatsloterij NK Klunen?
Je hoort rond 23 januari of je ingeloot bent. Daarnaast moet je 24 jaar of ouder zijn.

4. Hoe ziet het kluunparcours eruit?
Het parcours is opgedeeld in 3 etappes. Deelnemers starten net zoals bij de tocht der tochten met een sprint. Na ongeveer 170m sprinten komen ze aan bij de wisselbankjes, waar ze oude Noren aantrekken en vervolgens klunen ze ongeveer 100m over de kluunbrug, de Wonderbrug, tot de finish.

5. Waar kan ik parkeren?
Je kan gratis parkeren op het Veemarktplein, Sneek. Dit is op loopafstand van de start.

6. Waar kan ik mijn startnummer en schaatsen ophalen?
Je kan je schaatsen, schaatsbeschermers, helm en startnummer ophalen bij de informatiebalie ter hoogte van Geeuwkade 45, Sneek. Op de korte Veemarktstraat krijg je te horen hoe laat jij je startnummer kan ophalen en in welke voorronde jij start.

7. Welke spullen heb ik nodig?
Gym/sportschoenen, je inschrijvingsbewijs met identiteitskaart, niet onbelangrijk: een goede conditie en indien je dit wenst bescherming. Schaatsen (indien je zelf geen vaste noren hebt), schaatsbeschermers en een helm krijg je van de organisatie.

8. Mag ik op mijn eigen schaatsen meedoen?
Ja, dat mag. Maar het is alleen toegestaan om mee te doen op vaste noren. (Dus geen klapschaatsen, hockeyschaatsen, kunstschaatsen, combinoren of andere type schaatsen). Heb je zelf geen vaste noren? Dan krijg je deze van de organisatie. Deze moet je na afloop weer inleveren.

9. Wat voor schaatsen krijg ik van de organisatie?
Je krijgt van ons vaste Noren om op te klunen.

10. Moet ik klunen op schaatsen zonder beschermers?
Nee, er zitten schaatsbeschermers om de ijzers heen. Dit is voor de veiligheid. De schaatsbeschermers mogen er dus niet afgehaald worden.